VIELSE

Ægteskabserklæring

Når I vil giftes, skal I søge om det på borger.dk. Det gør I ved at udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som I begge eller den ene af jer bor i. Fra 1. december 2013 skal I søge digitalt. Hvis I ikke har mulighed for at betjene jer selv på nettet, kan I få hjælp i kommunens borgerservice eller på biblioteket.

De fleste, som vil giftes, opfylder betingelserne og kan let dokumentere det. På siden ‘Betingelser for ægteskab’ kan I læse om ægteskabsbetingelserne, hvis en af jer tidligere har været gift, I er under 18 år, eller er i tvivl om, hvorvidt I opfylder ægteskabsbetingelserne.

I god tid før brylluppet
Særlige ønsker med hensyn til musik og blomster aftales i god tid med organist (musik) eller graver(blomster).

Aftal tid før brylluppet
Ring eller mail til sognepræst Jan Brogaard i god tid før brylluppet og der aftales kirke, dato og klokkeslæt. 1- 2 uger før brylluppet aftales et møde med præsten i kirken, hvor liturgien gennemgås og salmerne og evt. emner i talen aftales.

Vælg dine egne bryllupssalmer
Liturgien er beregnet til 4 bryllupssalmer, men det går også med 3. Er brylluppet kombineret med dåb, ligger den på samme sted med den sædvanlige dåbssalme. Se dåb. Find dine bryllupssalmer her.

Fotografering
Der må kun være én fotograf tilstede under vielsen! Der må ikke tages billeder ud i kirkerummet.

Navneskifte i forbindelse med vielse
Ønsker du/I navneændring i forbindelse med vielsen, så skal I ansøge på borger.dk.

Vielsesritualer
Der gøres opmærksom på, at der bruges forskellige ritualer til vielser. Ét ritual der bruges til indgåelse af homoseksuel vielse, mens det nuværende vielsesritual fortsat bruges til indgåelse af heteroseksuel vielse.Læs mere om det nye ritual for indgåelse af homoseksuel vielse folkekirken.dk.