Har du lyst til at se et af de mest spændende steder i verden, så er muligheden der nu. Sognepræst Niels Lassen har sammen med Unitas Rejser planlagt en sognerejse til Israel og Palæstina den 1. til 8. september 2017.  Både kulturelt, historisk, arkæologisk, politisk og religiøst har landene særdeles meget at byde på.

Udgangspunktet for rejsen er, at vi besøger landet, hvor bibelhistorien bliver til konkrete steder, og hvor vi bogstaveligt talt kan gå i Jesu fodspor. Samtidig oplever vi det moderne Israel og Palæstina, kulturen og naturen. Det er kontrasternes land: ortodokse jøder og sidste mode fra modelverden, ørken og frugtbart land, bibelske steder, tusinde år gamle ruiner og nybyggede skyskrabere – steder, vi læser om i Bibelen og i avisen.

Rejsemøde i Sognegården, Storvorde torsdag den 12. januar kl. 19! Niels Lassen fortæller om rejsen og om sine egne rejseoplevelser i Israel. Som led i forberedelsen bliver der to yderligere rejsemøder:

Onsdag den 22. marts og 25. april:  Israels historie fra nomadetiden til det moderne Israel og bibelhistorie.

Programmet for selve rejsen ser i grove træk sådan ud:

Dag 1: Afrejse midt på eftermiddagen med fly fra Aalborg Lufthavn via Istanbul til Tel Aviv.

Dag 2: Jerusalems gamle bydel.  Vi begynder med en lille køretur til Oliebjerget. Vi går ned ad bjerget til Getsemane Have. Det siges, at træerne er så gamle, at de så Jesus bede. Vi kører med bussen til Gravhaven, hvor vi får en rundvisning. Derefter går vi ind i den gamle bydel og følger Via Dolorosa, smertens vej. Via Dolorosa består af 14 forskellige stationer til minde om Jesu vandring gennem byen Langfredag. Vi ser Gravkirken og Grædemuren og meget andet.

Dag 3: Betlehem. Vi ser fødselskirken. Men vi mødes også med en person som kan fortælle noget om arbejdet ud fra den lutherske kirke i Betlehem og om nogle af de udfordringer som palæstinenserne møder i deres dagligdag.  På vej tilbage ser vi Mea Sharim, bydelen i Jerusalem hvor mange af de ultraortodokse jøder bor.

Dag 4: Yad Vashem (holocaustmuseum) og Israels museum. På vej tilbage til hotellet kører vi forbi Knesset, det israelske parlament.

Dag 5: Det Døde Hav, Masada og Jeriko Dagen byder på en ørkentur mod syd gennem Judæas ørken til Det Døde Hav og Masada, der var Herodes’ fæstning. Det Døde Hav bliver der mulighed for at bade i det saltholdige vand.

Dag 6: Jordandalen og Nazaret Efter morgenmad forlader vi Jeriko og kører mod nord. Ikke så langt fra Jeriko ligger stedet hvor traditionen siger at Jesus blev døbt af Johannes Døberen, og vi gøre et stop her.

Vi fortsætter op gennem Jordandalen til Nazaret. Vi besøger det storslåede bygningsværk, Bebudelseskirken, som er Mellemøstens største katedral. Derefter går vi en tur rundt i Nazareth Village, et levende museum om livet på Jesu tid. Vi fortsætter forbi Kana, den berømte bryllupsby og videre til Genesaret Sø.

Dag 7: Galilæa Dagens tema er evangeliernes Galilæa, centrum for Jesu virke. Vi begynder ved Saligprisningernes Bjerg, som ligger højt hævet over Genesaret Sø med en utrolig smuk udsigt over søen. Ved Tabgha er der bygget en kirke, hvor man formoder, bespisningsunderet fandt sted. En fornem mosaik viser netop brød og fisk. Herfra kører vi til Kapernaum, hvor apostlen Peter boede sammen med Jesus, og hvor Jesus kaldte sine to første disciple. Måske kan det friste med en lille svømmetur i søen? Dagen byder også på en sejltur på søen.

Dag 8: Hjemrejse.

Tilmelding til Unitas Rejser senest 20. april 2017.

Rejseleder: Sognepræst Niels Lassen, hos hvem man kan henvende sig med spørgsmål og få udførlig brochure med tilmeldingsblanket (færdig i oktober) og som også lægges i kirkerne og sognegården.

Pakkeprisen inkluderer: Dansk rejseleder, autoriseret lokalguide, flytransport Aalborg – Tel Aviv t/r med mellemlanding, p.t. kendte flyskatter og afgifter, overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset, 7 x morgenmad, 6 x aftensmad, bustransport ifølge programmet , entréer , drikkepenge til guider, chauffører og restauranter og  bidrag til Rejsegarantifonden

Pris pr. person kr. 15.495 i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse.